Kommende arrangementer

 

 

 

Fuglevennens sommer tur 2020 29. og 30. august.

Turen er en 2.dagstur med overnatning på Hotel Hanstholm

Det er lørdag den 29. og 30. august. Vi kører med Johns busser vi vil besøge fuglehold i det Nordvestjyske på vej op og hjem så der skal nok blive noget for alle. Prisen for denne tur er 1250,- pr person i dobbeltværelse v. 30 deltagere hvis vi er 25 vil prisen være 1450,- pr. person i dobbeltværelse. Ønsker man enkelt værelse er der et tillæg på 200,- ved tilmelding skal man betale et depositum på 500,- man får en to rettes menu lørdag aften og morgenmad inden vi kører videre søndag bliver turen ikke til noget så får man selvfølgelig sine penge tilbage turen gennemføres ved minimum 25 deltagere depositum indbetales på foreningens konto i Lollandsbank reg. Nr. 6520 kontonr. 4159925. Tilmelding til Kasseren Tage H. Hansen på tlf. 2988 6036 eller mail tage.hoyer.hansen@mail.dk man er først registreret når man har betalt depositum.

Kl. 06,40 Fra cementen Nykøbing F.

Kl. 06,50 Fra Højmøllekro Vejen ved kroen.

Kl. 07,05Fra Sakskøbing v/ Stadion, boldklubben.

Kl. 07,20 Fra Maribo v/Brovejen, Rask el.

Kl. 08,00 Tårs Færgehavn, Sejlads kl.08,15.

Mødetid mindst 5 min. Før afgang.

Sidste tilmeldings frist er den 28. april. Tilmelding er bindende.

Program for besøgs steder kommer senere men der vil blive noget for alle. Vi regner med hjemkomst til Tårsfærgehavn ca. kl. 20.00 søndag 30 august.

 

 

 

Velkommen til vores hjemmeside

Temamøde 19 februar kl. 19.30

Saxenhus juniorsgade 35 4990 sakskøbing

Foredrag om vores tur til Sri Lanka marts 2018.

 

Vi tog til Sri Lanka for at se på fugle. Landet, som stort set er identisk med øen, huser 34 endemiske fuglearter, som vi ville prøve på at få at se. Helst allesammen.

Tilrettelæggelsen af turen foregik i nært samarbejde med et lokalt bureau, som er specialister i fugleture. De sørgede også for en særdeles kompetent guide.

På to uger nåede vi at besøge meget forskelligartede naturtyper som regnskov og busksteppe, højland og lavland samt en tur på havet. Sri Lanka er nemlig et af de bedste steder i verden at se Blåhvaler. Det kunne vi jo ikke sige nej til.

Det blev en meget vellykket tur gennem et overordentligt dejligt land med venlige mennesker og en fantastisk frodighed. Hele tiden fyldt med masser af fugle og dyr som Elefanter, Slanger og ikke mindst Leoparder.

Vi håbede som sagt på at finde alle de endemiske arter. Ikke mindst de to papegøjer, Sri Lanka-Flagermuspapegøje og Blåhalet Ædelparakit, som kun findes her, stod højt på ønskelisten. Det samme gjorde den lille Sri Lanka-Dværghornugle, som først blev beskrevet for få år siden. Vi blev ikke skuffede!

Dette foredrag er nok mere fokuseret på naturen og ikke så meget på den lokale kultur, som vi nogle gange har haft en del med om. Det skyldes, at denne tur var knap så lang og derfor mere målrettet fuglene og naturen i det hele taget.

I kan glæde jer til at stifte bekendtskab med bl.a. regnskoven i Sinharaja, busklandet i Yala National Park, højlandet på Horton Plains og havet ud for den sydlige kyst. Masser af fugle og dyr, masser af billeder og denne gang også en del videoklip af nogle af fuglene.

 

Vi glæder os til at se jer igen :-)

Tina og Mads Elley